Vervoer

 

LET OP: Door de corona maatregelen kunnen er specifieke voorschriften gelden voor het
busvervoer. Wij houden u op de hoogte omtrent deze voorschriften. Onderstaande tekst is
dan ook mogelijk niet 100% actueel.
 
Aankomst de Westfries in Hoorn

De bussen rijden via Oosthuizen naar de overdekte ijsbaan “de Westfries” in Hoorn.

In de bussen is alleen plaats voor de kinderen en de trainers. Ook ouders,

opa’s en oma’s en overige vrienden en of familieleden zijn ook van harte welkom om te kijken.

Zij dienen echter met eigen vervoer naar Hoorn te rijden, al dan niet achter de bus aan.

Voor het parkeren van de auto’s is er een groot parkeerterrein beschikbaar op ongeveer 50 meter lopen van de ingang van de overdekte ijsbaan.

De kosten voor het parkeren bedragen sinds vorig jaar nul euro. Het betaald parkeren is recentelijk opgeheven door gemeente Hoorn.
Er is tevens voldoende parkeergelegenheid.

 

De buschauffeur opent pas de deur als de bus op zijn plaats staat. De kinderen verzamelen zich bij hun eigen trainers/begeleiders en samen loopt men naar de kleedruimte / bank waar de schaatsen kunnen worden ondergebonden. De meegenomen tassen blijven hier staan. Nadat de rode lichtsprieten op de baan gedoofd zijn, mag het ijs betreden worden.

 

De terugreis

Als de lichtsprieten op de baan rood kleuren of een harde toeter over baan galmt, moet men het ijs al weer verlaten. Dit zal rond 17:40 uur zijn.

De groep begeeft zich dan weer naar de ‘omkleed’ plek waar de tassen staan.

Van schaatsen krijg je enorme honger, want men is een uur in de weer en die inspanning vergt veel energie.

Het is aan te raden om even te bekijken of uw kind behoefte heeft aan bijvoorbeeld een broodje, een sultana, een banaan of een ander stuk fruit. Na afloop is er meestal wel tijd voor zo'n snelle hap. Wees er op attent dat in de bus echt niet gesnoept mag worden.

 

Als iedereen klaar is loopt de groep gezamenlijk naar de bus. De kinderen / gezichten zijn zeker in het begin nog niet allemaal bekend. Daarom zullen de kinderen geteld moeten worden. Alle kinderen zijn verplicht om handschoenen te dragen en ontvangen daarnaast een gratis oranje muts welke ook verplicht is om te dragen. Op deze muts worden tevens de namen aangebracht, zodat iedereen gauw elkaars naam kan onthouden. Wordt een kind met eigen vervoer opgehaald, geef dit dan wel even door aan de trainer, want dit voorkomt een massale zoektocht op de baan of op het parkeerterrein te Volendam.

 

Aankomst Marinapark

Tussen 18:15 en 18:30 uur arriveren de bussen weer op het parkeerterrein. De bussen worden even geparkeerd om na een paar minuten direct weer te vertrekken wanneer iedereen is uitgestapt. Vervolgens wachten de begeleiders totdat alle kinderen weer onder ouderlijk toezicht staan. Ja, het is inderdaad de bedoeling dat de kinderen wel weer worden opgehaald!
Kom dus niet te laat voor het ophalen... . Waarvoor dank.

Probeer rekening te houden met de bussen, die aankomen en weer willen vertrekken naar de garage. Met andere woorden: houd de doorloop vrij en blijf in het zicht van de chauffeur als je voor de bus langsloopt